Press

Dašak neoklasicizma u novom hotelu u srcu Barcelone
07/2015
|
Hotel Cotton House svoje ime i lokaciju duguje nekadašnjoj tvrtki za tekstil koja se smjestila u prostorijama neoklasicističkog zdanja u samome centru Barcelone. Nakon opsežne rekonstrukcije radovi su konačno završili i hotel je otvorio svoja vrata svim zainteresiranim gostima

U ovom hotelu s kolonijalnim prizvukom nećete naići na klasične hotelske sobe – gosti Cotton House hotela bit će smješteni u sobe i dvorane nekadašnjih španjolskih kraljeva pamuka, čime su arhitekti željeli zadržati autentičnost i osjećaj topline. Ovaj interesantan spoj suvremenog i povijesnog oduševit će svakog istinskog ljubitelja estetike 19. stoljeća. Naime, tijekom renovacije koja je povjerena arhitektu Lázaru Rosa-Violánu sačuvani su brojni originalni elementi poput parketa, prekrasnih neoklasicističkih stropova koji preuzimaju teme i oblike iz antike, impresivno stepenište izrađeno u mramoru i sve zajedno dotjerano daškom modernosti. 

U hotelu Cotton House pronaći ćete knjižnicu, prekrasan bazen na krovu zdanja, ogroman dvoetažni apartman s vlastitim balkonom i malene, ali jednako raskošne sobe za jednu osobu. Hotel svojim gostima nudi zanimljivu gastronomsku ponudu u jedinom restoranu hotela – Batuar – gdje u prekrasnom ambijentu možete uživati u svakom obroku u danu.